Corngold (Maïsgluten) 

Algemeen

Corngold is een smakelijk en schoon product, afkomstig van van de maïs-zetmeelindustrie. Het merendeel van de eindproducten van de zetmeelbereiding uit korrelmaïs is bedoeld voor menselijke consumptie. Er worden dus zeer hoge eisen gesteld aan de grondstof en aan het productieproces. Corngold voldoet hierdoor aan de strengste kwaliteitsnormen.

Nadat het winbare zetmeel uit de korrelmaïs gehaald is blijft er een gelig product over, de maïs-zemelen. Deze zemelen worden samengevoegd met maïsweekwater en maïs-screenings. Het wordt gemengd en ingedroogd tot een eindproduct van 42 tot 45 % droge stof (DS). Door zijn samenstelling is Corngold, behalve voor melkvee en vleesstieren, ook zeer geschikt voor rosé-kalveren en ander vleesvee.

Eigenschappen van maïsgluten zijn onder andere de zeer hoge energiewaarde en de positieve invloed op het melkeiwitgehalte. Corngold stimuleert de melkgift en heeft een gunstige invloed op de penswerking. Het heeft ook een hoge darmverteerbaarheid. En niet te vergeten, Corngold is een smakelijk product, waardoor er een goede opname is.


Specificatie

Maïsgluten (Corngold) kunnen het hele jaar door vers aangeleverd worden.


Samenstelling

Onderstaande getallen zijn in gram per kilogram droge stof.

DS

RAS

Re

RC

N

P

K

Zet

Vem

VEVI

Fos

DVE

OEB

Structw

±42*

30

149

87

28

5.0

8.0

313

1105

1194

649

110

-19

0,6

* De DS kan variëren en wordt per vracht bepaald. Op deze basis vindt de afrekening plaats.

 


Bewaaradvies

Na aankomst zo spoedig mogelijk luchtdicht afsluiten. Bij voorkeur toplaagbehandeling met landbouwzout en/of afdekken met aardappelpersvezels of gronddek. Corngold is na 4 weken volledig geconserveerd.